Background Stories: Elyne

Het is al bijna één (!) jaar geleden sinds ons leven volledig in het teken kwam te staan van corona. Afgelopen jaar spraken wij met jongeren die op een bijzondere manier te maken kregen met de pandemie, zo ook Elyne. Zij stond als verpleegkundige in het UMC Utrecht vanaf begin maart dag en nacht in de frontlinie op de corona-afdeling. Hoe is het nu met haar? Elyne (24): “Corona is onderdeel van mijn leven geworden.”

“Het gaat heel goed met me. Tijdens het interview van een jaar geleden was er nog veel onzekerheid. Ik hielp op dat moment mee op de corona-afdeling. Het ziektebeeld van het virus was toen nog onbekend, waardoor we eigenlijk niet zo goed wisten wat we deden. Die spanning deed veel met me. Geleidelijk werd er steeds meer duidelijk over COVID, waardoor het werk makkelijker ging. Ik vind het nu niet meer spannend om met coronapatiënten te werken.”

In Backgroundstories delen we toffe, inspirerende en mooie verhalen van jongeren in deze coronatijd. Vandaag het verhaal van Elyne, geschreven door de redactie van BEAM! Benieuwd naar het hele verhaal? Hit dan de link hieronder!
https://beam.eo.nl/artikel/2021/02/elyne-doek-verpleegkundige-corona

Reacties

  • Nog geen reacties.
  • Plaats een reactie