Guerilla Gardening & de mooiste omgeving!

#Prikpositief staat deze weken weer in het teken van opvrolijken. Saai en lelijk omtoveren in spetterend en kleurrijk. Voor de tieners staat de challenge in het teken van Guerilla Gardening. Voor de 18-plussers is er zelfs nog meer creatieve vrijheid! 
 
Guerilla Gardening 

Tieners! We hebben al een aantal gepimpte plekken gezien! Wederom: thanks voor jullie mooie inzendingen en positiviteit. We willen jullie nog even wat praktische tips geven om saaie plekken, tuinen en terreinen om te bouwen tot een kleurrijke gekte.  

 1. De winkels zijn weer open: bij de Action koop je voor 37 cent al een zakje bloemzaden, genaamd ‘Butterfly Flowers’. Koop een paar zakjes met je vrienden, prop ze in de grond, en je tovert een kaal bermpje zo om in een creatief tuintje! 
 1. Gewoon bij mensen thuis: loop jij nou over straat en zie jij een ontzettend rommelige voortuin? Bel aan en vraag of je hem aan kant mag maken! Een opgeruimd gevoel is ook positief. Hier hoef je niks voor te kopen en je maakt er iemand vast en zeker heel erg blij mee.  
 1. Moeders boodschappen: Een tijdje terug had de Appie de welbekende ‘moestuintjes’ actie. Als je nou wat van die moestuintjes over hebt en die in ergens in de grond prikt dan gaat het er allemaal een stuk leuker uit zien. (En je kunt hele leuke combinaties maken met die moestuintjes). Mocht je nou geen moestuintjes meer hebben, vraag dan ff rond in de buurt!  

De mooiste omgeving 

18-plussers. Jullie studeren waarschijnlijk en jullie zullen nou niet echt de urgentie voelen om tuintjes om te toveren. Misschien kunnen jullie het op een andere manier leuk maken voor jezelf.  

 1. Zondag 9 mei! Zondag 9 mei wordt het heerlijk weer. Maar liefst 24 graden. Nu kunnen jullie twee fantastische zaken combineren: bier en positiviteit! 
 • Stap 1: pak een koud biertje uit je koelkast samen met een goeie vriend of vriendin.  
 • Stap 2: pak stoepkrijt.  
 • Stap 3: ga lekker in je buurt bij een kaal muurtje zitten met een biertje en kleur hem ondertussen helemaal vol! 
 1. Praktische hulp: ken jij nou mensen die bijvoorbeeld niet houden van schoonmaken? Check wat je kan doen voor ze! Denk aan ramen lappen, de tuin vegen, of zoals Tim Thijs en Tijme deden in de #Prikpositief-aflevering van MOVE: de wc schoonmaken…  
 1. Twee vliegen in één klap: ga als het lekker weer is rondlopen en check wat je weg kunt halen aan afval. Denk aan zwervende stukjes plastic of ander afval. Zo help je de wereld, natuur én wordt het er mooier op buiten!  

Reacties

 • Nog geen reacties.
 • Plaats een reactie