Even terugblikken!

Er staat een klein traantje in onze ogen, want dit is het laatste bericht dat we voor #Prikpositief zullen schrijven. De afgelopen weken hebben we Nederland mooier, vrolijker en vooral positiever gemaakt. Of beter gezegd, jullie hebben dat gedaan! Wat hebben we genoten dat jullie met zovelen meededen aan het uitdelen van positiviteit. Dankjulliewel! Laten we even terugblikken op al jullie mooie inzendingen en alle mensen die we blij hebben gemaakt.  

Stralende voorgangers 

In de eerste week van de #Prikpositief campagne stond het verassen van je dominee centraal voor de tieners. We zagen ontzettend creatieve verassingen. Taarten, slingers, tekeningen, gepoetste auto’s, lieve kaartjes en toffe filmpjes. Bovenal zagen we hele blije dominees. Check hoe Anton en Mies een lach op het gezicht van hun voorganger toverden! 

Een steuntje in de rug 

In diezelfde eerste week keken de 18-plussers om naar de hardst-getroffenen van de coronacrisis. Denk aan horeca-ondernemers, ouderen of daklozen. Zo zagen we iemand bloemen uitdelen en het team van MOVE bracht zelf de positiviteit naar Utrecht!

Gekleurde straten 

Wij werden echt ontzettend blij van challenge 2. We zagen alle kleuren van de regenboog voorbijkomen op de Nederlandse straten. ’Kleur je straat’ was een groot succes. Vele verschillende thema’s kwamen voorbij. Zo werd er bijvoorbeeld een bemoediging voor horecaondernemers gemaakt.  
Ook werd er gedacht aan de mensen in de verzorgingshuizen. 

Terwijl de tieners hun straten vol kleurden, waren de 18-plussers bezig met het leven vieren. En het MOVE team deed dat in Ede, op de Christelijke Hogeschool, waar er allerlei docenten in het zonnetje werden gezet. Weet je nog die geiten?! Haha, hoe hilarisch was dat! 

Guerilla Gardening & een mooiere omgeving 

Challenge 3 stond in het teken van je buurt opvrolijken. De tieners deden dat door middel van Guerilla Gardening. We zagen de saaiste bermpjes en lelijkste stukken grond volgeplant worden met bloemen en plantjes. Bij de 18-plussers zagen we een andere manier van het mooier maken van de omgeving: opruimen! De Gerries raapten peuken en afval in het bos en maakten de omgeving zo een stukje schoner. 

Love is in the air  

Blozende wangetjes en vlinders in de buikjes: we zijn toegekomen aan de laatste weken van de #Prikpositief campagne. Alles is geoorloofd. Alles mag. Zolang het maar positief is en het een beetje liefde bevat. Wees lief en ga los. Wij zijn in ieder geval verliefd op al jullie inzendingen geworden. Thanks voor jullie inzet en thanks voor een positiever Nederland. We love you! 

Tot snel… 

Wait whuttt? Yes, je leest het goed.  
In de basis is #Prikpositief ontstaan uit een verlangen om elkaar als jongeren en als samenleving door de laatste loodjes van de coronacrisis te helpen. Om even uit de dagelijkse sleur te ontsnappen en elkaar op een veilige manier op te zoeken. Dat is gelukt. De challenges van #prikpositief lopen dat wel af maar positiviteit uitdelen en verspreiden stopt natuurlijk niet. Ook wij willen daaraan blijven bijdragen.  

De komende weken blikken we terug en kijken we vooruit. Want wat ons betreft stopt het hier niet! We laten jullie graag kennismaken met initiatieven die jou positief in beweging houden. En we hebben een bijzondere vraag aan je. Dus tot snel! 

Reacties

  • Nog geen reacties.
  • Plaats een reactie