#prikpositief
voor jongerenwerkers

MetOperatie #prikpositief willen we jou en jouw jongeren de komende weken een hart onder de riem steken! Onder het motto ‘samen zetten we positiviteit op de kaart’ worden jeugdgroepen, clubs, scholen en (studenten)verenigingen uitgedaagd concrete, positieve acties te ondernemen die het isolement doorbreken en de wereld om hen heen een beetje mooier maken.

Challenges

Dat doen we in de vorm van challenges: tot 23 mei zijn er vier challenges waar je aan mee kunt doen. Elke challenge is op een of andere manier naar buiten gericht. Bijvoorbeeld gericht op de straat, op de buren of op vrienden en klasgenoten. En dat niet alleen: er zijn mooie prijzen winnen voor de meest creatieve en/of aansprekende acties. Alle inzendingen worden geprikt op een digitale kaart op de homepage zodat te zien is wat er aan positieve acties door het hele land gebeurt.

Praktisch

Je maakt op de site een account aan en een groep. Daarbij geef je aan in welke leeftijdscategorie jouw groep (gemiddeld) valt. Daarmee krijg je wekelijks een mail met de info over de komende challenge. De groepen met leeftijdscategorie 13 tot 17 krijgen in die mail ook allerlei extra inhoud en werkvormen aangereikt om invulling te geven aan het thema.

Alle challenges kunnen coronaproof worden uitgevoerd op een jeugdavond of een ander dagdeel. Je hebt daar als groep een of twee weken de tijd voor. De eerste is begonnen op zondag 11 april en eindigt zaterdag de 17e. Voor de volgende challenges heb je twee weken de tijd, en de laatste is een grote actiedag op zaterdag 22 mei.*)

In de EO BEAM Kerkdienst worden wekelijks de prijswinnaars bekendgemaakt en worden nieuwe challenges onthuld. Voor de 18plus challenges is dat het MOVE kanaal op Youtube.

Training en toerusting

Naast de activiteiten met je groep bieden we jou als jeugdleider / jongerenwerker diverse tools aan om er voor jouw jongeren te zijn. Zo is er een routekaart met allerlei achtergrondinformatie en verwijzingen naar professionele kennisbronnen. En we organiseren een uitgebreide serie masterclasses en trainingen waar jij gratis aan kunt meedoen. De eerste ronde is van 12 tot 22 april; bij voldoende belangstelling volgt er een tweede ronde in de eerste weken van mei.

Alles op een rijtje:

  • Mobiliseer je jeugdgroep (zie het infopakket voor alle informatie)
  • Betrek je kerkelijke gemeente / voorganger / dominee
  • Meld je aan voor een of meerdere masterclasses en trainingen
  • Schrijf je groep in op de site en kies de challenge waar je aan mee gaat doen
  • Meld via sociale media dat je meedoet aan de actie.

*) De challenges zijn dus nog niet openbaar; dat houdt het leuk en spannend. Wil jij als jeugdleider in verband met planning en voorbereiding toch al graag weten wat je kunt verwachten? Stuur dan een mail naar info@prikpositief.nl, dan sturen we je een overzicht toe.