FAQ

Veelgestelde vragen

De actie start op 11 april met de eerste challenge. Op 22 mei 2021 sluiten we af met een spetterende actiedag. Dat zijn zes weken waarin we met elkaar vier challenges uitvoeren. Je kiest zelf het beste moment, bijvoorbeeld op de normale jeugdavond of op zaterdag. Alleen voor de laatste challenge staat het moment al vast: zaterdag 22 mei, dan komen we allemaal tegelijk in actie!

De actie is bedoeld iedereen die zich jong voelt! Er zijn speciale challenges voor tienergroepen (leeftijdscategorie 12 tot 17 jaar) en voor jongeren 18-plus.

Als je wilt meedoen met je jeugdgroep, meld je je hier aan. Je krijgt dan wekelijks een mail met alles wat je moet weten over de challenges.

De eerste challenge voor tieners wordt op 11 april bekendgemaakt in de EO BEAM kerkdienst. Dan is het gelijk knallen, want je moet ‘m op 17 april hebben uitgevoerd! Voor de 18-plus groep beginnen we een paar dagen later – hou je mail in de gaten en volg MOVE voor alle info. Je kunt jouw groep nu al wel inschrijven.

Meedoen is helemaal gratis! Sterker nog, je kunt voor elke challenge prachtige prijzen winnen! We belonen creativiteit, samenwerking, en nog veel meer. Oké, de chips en cola moet je zelf verzorgen. Maar dat is het meer dan waard, dat is zeker!

Dat hangt er natuurlijk vanaf hoe fanatiek je meedoet… De challenges zijn ontworpen om op een avond of dagdeel uitgevoerd te worden. Je hebt daar een of twee weken per challenge voor. Bij elke challenge krijg je als jeugdleider ook allerlei achtergrondmateriaal voor een jeugdavond. Dat kun je inzetten zoals je wilt.

Nee, je kunt ‘instappen’ en ‘uitstappen’ met je groep wanneer je wilt. Ben je te laat voor de eerste challenge of past het een keer niet in jullie programma? Maakt niet uit, dan doe je de volgende keer gewoon weer mee.

De challenges zijn zo ontworpen dat ze coronaproof kunnen worden uitgevoerd. Voor jongeren onder de 18 zijn de regels een stukje soepeler dan voor 18plus leeftijdsgroep; er hoeft bijvoorbeeld onderling geen afstand gehouden te worden. Uiteraard ligt de uiteindelijke verantwoordelijkheid voor het naleven van de maatregelen bij jullie als groep zelf.

De actie krijgt vanaf 11 april wekelijks aandacht in de EO BEAM kerkdienst. Verder kun je het kanaal van MOVE Community volgen en zorgen we voor voldoende aandacht op de socialmedia kanalen van de aangesloten organisaties.

Er zijn twee masterclasses ontworpen rond de thema’s ‘Jongeren zien’ en ‘Jongeren opzoeken’. Elke masterclass bestaat uit een serie workshops, die ieder op twee tijdstippen worden aangeboden. Je kunt een masterclass in zijn geheel volgen of je inschrijven voor specifieke workshops, maar net wat je wilt. Kijk hier voor alle info.

Neem contact op met Mark de Boer, campagneleider en woordvoerder: mark@nietalleen.nl

Je kunt via dit formulier je vraag kwijt. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Ja, heel graag zelfs! Wij hebben geen monopolie op positiviteit ;). Meld je dus gerust aan en doe mee. Een kleine disclaimer: je zult merken dat we af en toe wel verwijzen naar kerk en geloof. Wellicht alsnog inspirerend, maar uiteraard kun je dat ook laten voor wat het is.

Ja hoor, dat mag! Hoe meer zielen, hoe meer positiviteit.

Het hangt er maar net van af, maar een groep van 5 tot 15 mensen werkt waarschijnlijk het beste. Heb je een veel grotere jeugdgroep of -vereniging? Splits jezelf dan op en maak meerdere groepen aan.